Huurtoeslag aanvragen - wijzigen - stopzetten - Administratiekantoor Van Bavel

Ga naar de inhoud

Huurtoeslag aanvragen - wijzigen - stopzetten

In Nederland zijn er veel fiscale regelingen. Veel mensen zijn hier echter niet goed van op de hoogte en laten een hoop geld liggen door het niet aanvragen van de beschikbare toeslagen.

Zoals huurtoeslag.

Het aanvragen van huurtoeslag kan je zomaar honderden euro’s per maand opleveren. Dat is maandelijks extra geld dat je niet kunt laten liggen.

Vaak gaat iemand er van uit dat huurtoeslag alleen beschikbaar is voor die mensen met een laag inkomen. Dit is echter niet altijd het geval. Ook wanneer je modaal verdiend is er nog de mogelijkheid dat je aan bepaalde voorwaarden voldoet waardoor je toch eventueel recht zou kunnen hebben op huurtoeslag. Het is in ieder geval het onderzoeken waard.

Wat is huurtoeslag?
Huurtoeslag is een tegemoetkoming in de huurkosten. Het huren van een huis is niet tegenwoordig niet meer zo goedkoop. Wanneer je inkomen onder het modaal zit dan is het vaak lastig om de maandelijks de huur op te brengen, en daarnaast nog wat geld over te houden voor andere leuke dingen. Daarom komt de overheid je tegemoet met de huurtoeslag. Zo kan iedereen voldoende geld over houden voor zijn dagelijkse boodschappen en andere zaken die je moet betalen. Hoeveel huurtoeslag je ontvang hangt onder andere af van je inkomen en de huurprijs van je woning.

Wanneer heb je recht op huurtoeslag?
Om in aanmerking te komen voor huurtoeslag moet je uiteraard aan bepaalde voorwaarden voldoen. Vervolgens wordt de hoogte van het bedrag bepaald aan de hand van bepaalde factoren.

Deze voorwaarden zijn:
 • Je bent 18 jaar of ouder;
 • Je huurt een zelfstandige woonruimte;
 • Jij betaald de huur en kunt dit aantonen;
 • Je bent in het bezit van een huurcontract;
 • Je vermogen (o.a. spaargeld) is niet te hoog;
 • Je bent bij de gemeente ingeschreven op je woonadres;
 • Je hebt de Nederlandse nationaliteit of een geldige verblijfsvergunning;
 • Je huur is niet hoger dan € 710,68 (Liberalisatiegrens per 01-01-2019);
 • Je inkomen niet hoger is dan de inkomensgrens:
      € 22.700,- euro voor alleenstaanden | € 30.825,- euro met toeslagpartner.

Als je een partner of een medebewoner hebt en die persoon is ingeschreven op hetzelfde adres dan zijn de bovenvermelde voorwaarden ook van toepassing op die persoon. Dit wordt de toeslagpartner genoemd. Wanneer deze aanwezig is wordt het inkomen en vermogen van de aanvrager en de toeslagpartner bij elkaar opgeteld.

Huurtoeslag aanvragen.
Als je denkt dat aan alle voorwaarden kan voldoen en je dus recht hebt op huurtoeslag dan heb je 2 mogelijkheden.

Mogelijkheid 1:
Je kunt de huurtoeslag zelf aanvragen vie de website mijn.toeslagen.nl . Dit is de officiële website van de belastingdienst. Op deze website kun je inloggen met je DigiD. Zodra je bent ingelogd zie je een overzicht van alle beschikbare toeslagen. Klik op ‘aanvragen’ achter het kopje huurtoeslag. De volgende stappen wijzen zich vanzelf. Naast het aanvragen van de huurtoeslag kun je hier ook je huurtoeslag wijzigen of stopzetten.

Mogelijkheid 2:
Heb je geen enkel idee hoe het aanvragen, wijzigen of het stopzetten van de huurtoeslag in zijn werk gaat? Dan kunnen wij dit voor je verzorgen.

Neem in dat geval contact met ons op.
Wij zijn telefonisch bereikbaar op:  010 - 236 72 61 & 06 - 57 66 36 84
Of stuur een bericht naar: info@betaalbare-boekhouder.nl

De kosten voor het aanvragen, het wijzigen of stopzetten van de huurtoeslag bedragen  € 36,50 (incl. btw / per aanvraag).

Ben je net verhuisd? Zorg dan dat je eerst bij de gemeente ingeschreven staat op je nieuwe adres voordat je de huurtoeslag gaat aanvragen.
010 236 72 61 / 06 - 57 66 36 84
Schalkeroord 407 - 3079 WH - Rotterdam
© 2013 - 2022 alle rechten voorbehouden
Terug naar de inhoud