Kinderopvangtoeslag aanvragen - wijzigen - stopzetten - Administratiekantoor Van Bavel

Ga naar de inhoud

Kinderopvangtoeslag aanvragen - wijzigen - stopzetten

In Nederland zijn er veel fiscale regelingen. Veel mensen zijn hier echter niet goed van op de hoogte en laten een hoop geld liggen door het niet aanvragen van de beschikbare toeslagen.

Zoals kinderopvangtoeslag.

Het aanvragen van kinderopvangtoeslag kan je zomaar honderden euro’s per maand opleveren. Dat is maandelijks extra geld dat je niet kunt laten liggen.

Wat is kinderopvangtoeslag?
Je hebt kinderen en een drukke baan. Je partner werkt ook fulltime. Kinderen gaan in deze situatie vaak naar een kinderopvang. De kosten hiervoor kunnen behoorlijk oplopen. Kinderopvangtoeslag is een bijdrage in de kosten van de opvang van je kind(eren).

Wanneer heb je recht op kinderopvangtoeslag?
Of je recht heeft op kinderopvangtoeslag en hoeveel, is onder andere afhankelijk van de mate waarin je de financiële verantwoordelijkheid draagt voor je kind(eren) en je dagelijkse bezigheden. Om in aanmerking te komen voor kinderopvangtoeslag moet je aan bepaalde voorwaarden voldoen. Vervolgens wordt de hoogte van het bedrag bepaald aan de hand van bepaalde factoren.

Deze voorwaarden zijn:
  • Het kindercentrum of gastouderbureau geregistreerd zijn;
  • Je moet een schriftelijke overeenkomst met hen hebben voor de opvang van uw kind(eren);
  • Je bent financieel verantwoordelijk voor je kind(eren)
  • Je kind(eren) staat op je woonadres ingeschreven en zit nog niet op het voortgezet onderwijs;
  • Je betaalt de kosten voor de kinderopvang.
  • Je moet, en uw eventuele toeslagpartner, de Nederlandse nationaliteit hebben of in het bezit zijn van een geldige verblijfsvergunning;
  • Jij en je  eventuele partner werken, studeren of volgen een traject om werk te vinden. Of je volgt verplicht een inburgeringscursus bij een gecertificeerde instelling.

Als je een partner of een medebewoner hebt en die persoon is ingeschreven op hetzelfde adres dan zijn de bovenvermelde voorwaarden ook van toepassing op die persoon. Dit wordt de toeslagpartner genoemd. Wanneer deze aanwezig is wordt het inkomen en vermogen van de aanvrager en de toeslagpartner bij elkaar opgeteld.

Kinderopvangtoeslag aanvragen.
Als je denkt dat aan alle voorwaarden kan voldoen en je dus recht hebt op kinderopvangtoeslag dan heb je 2 mogelijkheden.

Mogelijkheid 1:
Je kunt de kinderopvangtoeslag zelf aanvragen vie de website mijn.toeslagen.nl . Dit is de officiële website van de belastingdienst. Op deze website kun je inloggen met je DigiD. Zodra je bent ingelogd zie je een overzicht van alle beschikbare toeslagen. Klik op ‘aanvragen’ achter het kopje kinderopvangtoeslag. De volgende stappen wijzen zich vanzelf. Naast het aanvragen van de kinderopvangtoeslag kun je hier ook je kinderopvangtoeslag wijzigen of stopzetten.

Mogelijkheid 2:
Heb je geen enkel idee hoe het aanvragen, wijzigen of het stopzetten van de kinderopvangtoeslag in zijn werk gaat? Dan kunnen wij dit voor je verzorgen.

Neem in dat geval contact met ons op.
Wij zijn telefonisch bereikbaar op:  010 - 236 72 61 & 06 - 57 66 36 84
Of stuur een bericht naar: info@betaalbare-boekhouder.nl

De kosten voor het aanvragen, het wijzigen of stopzetten van de kinderopvangtoeslag bedragen € 36,50 (incl. btw / per aanvraag).
010 236 72 61 / 06 - 57 66 36 84
Schalkeroord 407 - 3079 WH - Rotterdam
© 2013 - 2022 alle rechten voorbehouden
Terug naar de inhoud