Salarisadministratie - Eenmanszaak - Administratiekantoor Van Bavel

Ga naar de inhoud

Salarisadministratie - Eenmanszaak

Je hebt al een eenmanszaak en je hebt personeel in dienst.
Of je hebt een idee om personeel in dienst te gaan nemen omdat je de werkzaamheden binnen je bedrijf niet meer alleen kan doen.

Toch kunnen er daarbij nog vragen zijn die je hebt als je personeel in dienst hebt of van plan bent dat te gaan doen.

Kan een eenmanszaak personeel aannemen?
De term eenmanszaak roept soms vragen op. Bijvoorbeeld de vraag of je dan ook personeel kunt inhuren. Een eenmanszaak is een onderneming die door één persoon wordt gedreven. In tegenstelling tot wat sommigen denken, kun je hierbij ook werknemers in dienst nemen. De term verwijst namelijk niet naar het aantal mensen dat bij jou werkzaam is, maar naar de rechtsvorm die je kiest bij de start van je bedrijf. Daarbij is de eenmanszaak een van de opties. Bij een eenmanszaak kan het bijvoorbeeld gaan om een winkelier die een eigen kledingzaak runt. Maar ook om een zelfstandige stukadoor die werkzaam is in de bouw. Beiden kunnen zich bij de Kamer van Koophandel inschrijven als eenmanszaak. Andere rechtsvormen zijn onder andere de vennootschap onder firma en de besloten vennootschap (bv).

Hoe werkt de administratie als je personeel in dienst hebt?
Als je personeel in dienst hebt, moet je een salarisadministratie bijhouden. De Belastingdienst heeft op die manier een goed inzicht in de gegevens over je medewerkers en je loonbetalingen.

Wat is een Salarisadministratie?
De salarisadministratie bestaat uit verschillende formulieren en berekeningen. Je moet dan denken aan formulieren als de loonstaat, de loonstrook en de jaaropgave. Dit zijn allemaal formulieren die van belang zijn om het loon en verschuldigde bedragen te berekenen. Hierdoor moet je dus ook verminderingsbeschikkingen, loonbelastingverklaringen en door werknemers afgegeven abonnementen en kaartjes als zij een onkostenvergoeding krijgen voor het reizen per openbaar vervoer bewaren.

Een goede salarisadministratie voeren is veel werk en neemt dus veel tijd in beslag. Het uitbesteden van je salarisadministratie kan je veel tijd besparen.

Administratiekantoor Van Bavel kan voor je bedrijf de gehele salarisadministratie verzorgen. Van het aanmelden van nieuwe personeelsleden tot aan het berekenen van de salarissen en het verstrekken van de loonstroken. Het voeren van een salarisadministratie gaat niet alleen om het uiteindelijke loonstrookje voor de werknemer. Door persoonlijke aandacht kun je ervan uitgaan dat je salarisdministratie op een correcte wijze tijdig voor je verzorgd wordt.

Wat zijn de kosten voor m.b.t. het verzorgen van de de salarisadministratie? klik hier

Zou je met ons in contact willen komen?

Wij zijn telefonisch bereikbaar op:  010 - 236 72 61 & 06 - 57 66 36 84
Of klik hier voor het contactformulier.
Je kunt ook een bericht via WhatsApp sturen.

Het eerste oriënterende gesprek is geheel vrijblijvend en verplicht je tot niets.
Wij geven de voorkeur naar je toe te komen zodat je alles bij de hand hebt.

Openingstijden:
  • Van maandag t/m vrijdag van 08:30 tot 17:00 uur;
  • Op zaterdag & zondag is het kantoor gesloten.
010 236 72 61 / 06 - 57 66 36 84
Schalkeroord 407 - 3079 WH - Rotterdam
© 2013 - 2022 alle rechten voorbehouden
Terug naar de inhoud