Zorgtoeslag aanvragen - wijzigen - stopzetten - Administratiekantoor Van Bavel

Ga naar de inhoud

Zorgtoeslag aanvragen - wijzigen - stopzetten

In Nederland zijn er veel fiscale regelingen. Veel mensen zijn hier echter niet goed van op de hoogte en laten een hoop geld liggen door het niet aanvragen van de beschikbare toeslagen.

Zoals zorgtoeslag.

Het aanvragen van zorgtoeslag kan je zomaar honderden euro’s per maand opleveren. Dat is maandelijks extra geld dat je niet kunt laten liggen.

Vaak gaat iemand er van uit dat zorgtoeslag alleen beschikbaar is voor die mensen met een laag inkomen. Dit is echter niet altijd het geval. Ook wanneer je modaal verdiend is er nog de mogelijkheid dat je aan bepaalde voorwaarden voldoet waardoor je toch eventueel recht zou kunnen hebben op zorgtoeslag. Het is in ieder geval het onderzoeken waard.

Wat is zorgtoeslag?
Dankzij de zorgtoeslag kan elke inwoner van Nederland gebruik maken van de aangeboden zorg. De zorgtoeslag is een tegemoetkoming in de kosten voor een zorgverzekering. In Nederland is het verplicht een zorgverzekering af te sluiten.

Wanneer heb je recht op zorgtoeslag?
Om in aanmerking te komen voor zorgtoeslag moet je uiteraard aan bepaalde voorwaarden voldoen. Vervolgens wordt de hoogte van het bedrag bepaald aan de hand van bepaalde factoren.

Deze voorwaarden zijn:
  • Je bent 18 jaar of ouder;
  • Je hebt een Nederlandse zorgverzekering;
  • Je vermogen (o.a. spaargeld) is niet te hoog;
  • Je hebt de Nederlandse nationaliteit of een geldige verblijfsvergunning;
  • Je inkomen niet hoger is dan de inkomensgrens:
    € 29.562,- euro voor alleenstaanden | € 37.885,- euro met toeslagpartner.


Als je een partner of een medebewoner hebt en die persoon is ingeschreven op hetzelfde adres dan zijn de bovenvermelde voorwaarden ook van toepassing op die persoon. Dit wordt de toeslagpartner genoemd. Wanneer deze aanwezig is wordt het inkomen en vermogen van de aanvrager en de toeslagpartner bij elkaar opgeteld.

Zorgtoeslag aanvragen.
Als je denkt dat aan alle voorwaarden kan voldoen en je dus recht hebt op zorgtoeslag dan heb je 2 mogelijkheden.

Mogelijkheid 1:
Je kunt de zorgtoeslag zelf aanvragen vie de website mijn.toeslagen.nl . Dit is de officiële website van de belastingdienst. Op deze website kun je inloggen met je DigiD. Zodra je bent ingelogd zie je een overzicht van alle beschikbare toeslagen. Klik op ‘aanvragen’ achter het kopje zorgtoeslag. De volgende stappen wijzen zich vanzelf. Naast het aanvragen van de zorgtoeslag kun je hier ook je zorgtoeslag wijzigen of stopzetten.

Mogelijkheid 2:
Heb je geen enkel idee hoe het aanvragen, wijzigen of het stopzetten van de zorgtoeslag in zijn werk gaat? Dan kunnen wij dit voor je verzorgen.

Neem in dat geval contact met ons op.
Wij zijn telefonisch bereikbaar op:  010 - 236 72 61 & 06 - 57 66 36 84
Of stuur een bericht naar: info@betaalbare-boekhouder.nl

De kosten voor het aanvragen, het wijzigen of stopzetten van de zorgtoeslag bedragen   € 36,50 (incl. btw / per aanvraag).
010 236 72 61 / 06 - 57 66 36 84
Schalkeroord 407 - 3079 WH - Rotterdam
© 2013 - 2022 alle rechten voorbehouden
Terug naar de inhoud